Novosti

Obavijest za roditelje i učenike_ce

 

 

Dan osoba sa invaliditetom

Povodom obilježavanja Dana osoba sa invaliditetom, 3. 12. 2018. god. učenici_e III 2 razreda OŠ ,,Hrasno", pod vodstvom učiteljice Jasmine Salihović i uz pratnju socijalne radnice Belmire Azemović, prisustvovali_e su sportskim igrama održanim u Centru ,,Vladimir Nazor".

 

 

16 dana aktivizma

 

Učenici_e IV 4 su sa svojom učiteljicom Lemanom Terzimehić, a u okviru Međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ na času Odjeljenjske zajednice razgovarali o nasilju uopće i tom prilikom izradili plakate s porukama.

Također, su pogledali i koristan video koji i vama preporučujemo:
https://youtu.be/gUsXc91y75c

Više fotografija dostupno na Fb @oshrasno

 

 

Posjeta Centru za kulturu

Učenici_e II razreda su u pratnji učiteljica posjetili Centar za kulturu "Jelić" i tom prilikom pogledali predstavu "Mravko Travko". Sunčan dan izmamio je i zajedničku fotografiju pred Katedralom.

Hvala divnim, mladim glumcima_ama! Hvala i Vama, dragi roditelji!

Više fotografija na Fb @oshrasno 

 

 

 

Čestitka  


Dan državnosti Bosne i Hercegovine je praznik, koji se obilježava svakog 25. novembra. Na taj dan 1943. godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu usvojena je Rezolucija ZAVNOBiH-a, u kojoj je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, koja "nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska"bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih, te ravnopravnost Republike BiH unutar jugoslavenske federacije, sa historijskim granicama koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne.


Svim učenicima_ama, roditeljima_kama, te zaposlenicima_ama čestitamo Dan državnosti Bosne i Hercegovine, uz nadu da ćemo zajedničkim snagama graditi neko bolje i pravednije društvo, društvo jednakih prilika i mogućnosti!
 

 

 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 1 od 10


Design & Update by Vahid O.